Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul Mircea Dolha: ASF nu a făcut nimic în privința RCA-ului...

Bucureşti: Deputatul Mircea Dolha: ASF nu a făcut nimic în privința RCA-ului pentru tineri

DISTRIBUIȚI

133954 –12012015 – Deputatul Mircea Dolha susţine că Guvernul României dă dovadă de slăbiciune cu privire la scumpirea asigurărilor RCA, scumpire care afectează mai ales tinerii, populația activă a țării, care depinde de mașina personală pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru a-și finaliza studiile superioare. 

Deși situația prețurilor exorbitante la RCA-ul pentru tineri a fost făcută publică încă de anul trecut, Autoritatea pentru Supraveghere Financiar(ASF) nu a făcut nimic pentru rezolvarea acestei situații. În acest context, salariile fabuloase ale acestor angajați nu se justifică. Pe de o parte, ele trebuie reduse, iar pe de altă parte, cei care nu fac decât să ocupe fotolii calde trebuie să lase locul unor profesioniști competenți care doresc să își facă treaba, așa cum cere și fișa postului, în interesul românilor”, susţine deputatul.

Dolha subliniază că de datoria Parlamentul României să clarifice și să conducă la rezolvarea acestei chestiuni: “Cred că se impune ca președintele ASF Mișu Negrițoiu să fie rechemat la Comisia pentru buget-finanțe pentru a da explicații de ce, în urma audierii ASF cerute de la începutul lunii decembrie, situația asigurărilor RCA nu s-a schimbat cu nimic în favoarea cetățenilor. Totodată, dacă răspunsul ASF va confirma că nu au existat demersuri concrete pentru ieftinirea asigurărilor auto, se impune o comisie de anchetă în Parlamentul României în care să fie analizat cum este posibil ca, în România, companiile de asigurări să vândă polițe la prețuri exorbitante, dar și, modul în care se produc decontările între service-urile auto și asiguratori. Știm prea bine numărul mare al șoferilor cărora le sunt refuzate reparațiile mașinilor pe motiv că respectiva companie unde s-au asigurat nu și-a plătit obligațiile”. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.