Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ponta nu vede o altă majoritate

Bucureşti: Ponta nu vede o altă majoritate

DISTRIBUIȚI

134254 – 26012015  –  Premierul Victor Ponta a vorbit, duminică seara, la B1 Tv, despre consultările cu președintele Klaus Iohannis care vor avea loc săptămâna aceasta, unde social-democrații vor înainta mai multe propuneri, inclusiv reducerea numărului de parlamentari.

Premierul a spus că nu crede că președintele a dat un impuls partidelor de opoziție pentru a forma o nouă majoritate.

„Am văzut declarația făcută, este una instituțională și relația de colaborare între președinte și Guvern e un lucru bun pentru România. Atât cât îl cunosc pe domnul Iohannis nu-l văd trăgând sfori; față de fostul președinte, sunt absolut convins că nu se va mai întâmpla acest lucru. Aici sunt importante niște reguli de colaborare între instituțiile statului și din 22 decembrie aceste reguli au fost respectate”, a declarat Victor Ponta.

„Acum avem un președinte mediator, arbitru. Mai departe, votul e în Parlament”, a punctat primul ministru.

„Este normal ca partidele de opoziție să încerce să schimbe majorități, este dreptul lor. În același timp, însă, sunt decizii importante, legea codului fiscal, masterplanul, legea redevențelor, eu cred că e bine să fie adoptate bipartizan, în așa fel încât să asigure stabilitate. Cred că e obligația puterii și a opoziției să colaboreze pe teme mari”, a adăugat premierul.

Victor Ponta a mai precizat că rezultatul alegerilor legislative din Grecia este semnalul că dincolo de bătăliile politice, trebuie să se pună accentul pe problemele legate de locurile de muncă, cele economice și sociale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.