Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Raed Arafat, contrazis de Tiberiu Nițu

București: Raed Arafat, contrazis de Tiberiu Nițu

DISTRIBUIȚI

134026 –14012015 –  Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, declară că în urma experimentelor efectuate cu scafandri pe Lacul Siutghiol a reieșit faptul că strigătele de ajutor ale persoanelor aflate la bordul elicopterului SMURD prăbușit puteau fi auzite de pe mal, așa cum a arătat o înregistrare efectuată de un martor la scurt timp după accident. ”S-au făcut două experimente pentru a se stabili dacă strigătul, ca să-l denumim aşa, poate fi propagat şi auzit pe malul lacului. Nu ştiu dacă s-a avut în vedere caracterul real sau nereal. Din informaţiile mele, ceea ce s-a urmărit a fost dacă există posibilitatea ca strigătul să fie auzit de pe mal în acele condiţii. S-a stabilit că strigătul putea fi auzit de pe mal”, a afirmat Tiberiu Nițu, potrivit B1 TV.

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a afirmat luna trecută că în urma experimentelor făcute de Parchet şi ISU Constanţa, s-a stabilit că era imposibil ca strigătele de ajutor să fie auzite de la mal.

”La solicitarea Parchetului s-au făcut două experimente judiciare. Unul cu cineva din barcă care să strige și cineva la mal care să înregistreze sunetul și unul în care un scafandru a coborât în apă și a strigat în continuu pentru a fi înregistrat din apă. Din informațiile pe care le avem, nu se auzea nimic când striga omul”, a afirmat Arafat.

În imagini se aude cum cei de pe mal încercau să-l asigure pe supraviețuitorul din apă că echipajele de salvare sunt pe drum și îl încurajau să reziste. De altfel, martorii, care au văzut cum s-a întâmplat totul, povestesc că după prăbușirea elicopterului, echipajele de salvare au ajuns târziu și au criticat modul în care s-a desfășurat toată operațiunea. ”Nu mai rezist!” s-a auzit din larg vocea bărbatului. Unul dintre martori spune că strigătele de ajutor s-au auzit vreme de zece minute.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord – doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație și două cadre medicale ale SMURD Constanța – s-a prăbușit pe 15 decembrie în lacul Siutghiol. Toți membrii echipajului au murit. – PROMPT MEDIA, sursa: www.b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.