Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România dorește întărirea Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării în...

București: România dorește întărirea Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării în domeniile militar și economic

DISTRIBUIȚI

iohannis - nuland134025 –14012015 –  Miercuri dimineaţa, preşedintele Klaus Iohannis şi asistentul secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, au avut o întrevedere la Palatul Cotroceni. „Sunt foarte bucuros că aţi decis să veniţi în vizită la începutul mandatului meu, nu ştiu dacă mi se datorează mie, dar sunt foarte bucuros”, a spus președintele Iohannis, în debutul întrevederii.

În acest context, Victoria Nuland a răspuns: „Cu siguranţă se datorează dumneavoastră. Am venit să vă văd”.

Şeful statului român a adăugat că sunt ”multe lucruri în comun de discutat în cadrul întâlnirii”.

În centrul discuţiilor s-a aflat dorința României de a întări Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar, ci și economic. Preşedintele a salutat interesul companiilor americane în acest sector şi a încurajat creşterea prezenţei lor pe piaţa românească. În acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate şi transparență în mediul de afaceri.

Cei doi interlocutori au evidenţiat progresele substanţiale obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei.

De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei politice din regiune. Preşedintele a reafirmat angajamentelevictoria nuland cotroceni ferme ale României ca stat membru al NATO, exprimând hotărârea de a se aloca resursele necesare pentru un răspuns adecvat la evoluţiile de securitate preocupante din regiunea noastră şi din Europa.

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu Victoria Nuland a durat aproximativ o oră şi a fost prima întâlnire a secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene şi eurasiatice, în cadrul vizitei pe care o efectuează, marţi şi miercuri, la Bucureşti.

Din delegaţia română care a participat la discuţii au mai făcut parte purtătorul de cuvânt al Adminției Prezidențiale, Tatiana Niculescu Bran, şi consilierii prezidențiali George Scutaru şi Dan Mihalache. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.