Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ultimatum pentru Tudor Chiuariu

Bucureşti: Ultimatum pentru Tudor Chiuariu

DISTRIBUIȚI

133930 –12012015 – Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a dat termen senatorului Tudor Chiuariu sa îşi dea demisia din partid, până la 23 ianuarie a. c., când va avea loc prima şedinţă din 2015 a formaţiunii, în caz contrar, urmând a solicita excluderea acestuia din partid, au declarat surse liberale.

Conform acestor surse, reacţia Alinei Gorghiu vine in urma anuntului DNA de punere sub control judiciar a lui Tudor Chiuariu, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Gheorghe Sturdza Paltin, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

Prima sedinţă din 2015 a Biroului Politic Naţional al partidului va avea loc la 23 ianuarie, la Iaşi, unde sunt aşteptaţi liderii formaţiunii pentru a participa la manifestarile dedicate Zilei Unirii.

Potrivit unui comunicat al DNA, senatorul liberal Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat.

În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către Gheorghe Sturdza Paltin, în luna noiembrie 2012, Ioan Gheorghe Varga şi Daniel Constantin Călugăr s-au înţeles cu Tudor Chiuariu să primească suma de 2.500.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva – Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău, cu scopul de a-i determina pe aceştia fie să urgenteze, fie să să-şi îndeplinească în mod defectuos (de exemplu: să nu exercite acţiuni în justiţie) atribuţiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna.

Această decizie avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 43.227 ha teren forestier ce a aparţinut fostului Domeniu Ghica-Comăneşti.

Ulterior, cumpărarea de influenţă a fost disimulată prin încheierea unui contract de asistenţă juridică încheiat cu Tudor Chiuariu, potrivit căruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi plătită cu titlu de onorariu fix şi suma de 500.000 de euro cu titlu de onorariu de succes la data predării titlurilor de proprietate.

Prin cooptarea lui Chiuariu în interiorul grupului infracţional organizat, acesta a dobândit şi asumat un rol esenţial, în sensul că, sub coordonarea lui Ioan Adam şi Gheorghe Sturdza Paltin, şi-a folosit influenţa politică dată de calitatea de parlamentar şi fost ministru al justiţiei, pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, OCPI Bacău, Direcţia Silvică Bacău, în scopul urgentării punerii în executare a deciziei Tribunalului Covasna, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.