Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victoria Nuland se întâlneşte astăzi cu înalţi oficali români

Bucureşti: Victoria Nuland se întâlneşte astăzi cu înalţi oficali români

DISTRIBUIȚI

134015 –14012015 – Subsecretarul de Stat din SUA pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, are programate miercuri mai multe intalniri la Bucuresti cu inalti oficiali romani, membri ai comunitatii de afaceri si societatea civila, pentru a discuta probleme bilaterale si regionale.

Presedintele Klaus Iohannis are programata primirea subsecretarului Victoria Nuland miercuri, la orele 9,00, la Palatul Cotroceni, a informat Administratia Prezidentiala. Potrivit sursei citate, in centrul discutiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii si dezvoltarea dimensiunii economice prevazute in parteneriat. De asemenea, vizita prilejuieste si un schimb de evaluari privind securitatea din regiune si din Europa.

Ulterior, subsecretarul de Stat american se ntalneste la orele 10.00 cu Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, dupa cum a informat MAE. „Pe agenda discutiilor bilaterale temele principale sunt: dimensiunea politico-militara a parteneriatului strategic, unde nivelul atins este unul de excelenta, vom avea in acest an un moment foarte important pentru relatia bilaterala, operationalizarea bazei anti-racheta de la Deveselu, care va fi finalizata, iar pasul urmator va fi integrarea sa in sistemul NATO anti-racheta. Vom discuta si despre aspectele economice ale relatiilor bilaterale, vom discuta despre problematica Visa Waiver, despre inlaturarea regimului de vize pentru cetatenii romani care calatoresc in Statele Unite si alte aspecte care tin de relatia bilaterala”, a declarat marti Aurescu.

Intalnirea subsecretarului Victoria Nuland cu premierul Victor Ponta va avea loc la 11.15, la Palatul Victoria, si este confirmata de Biroul de Presa al Guvernului.

Victoria Nuland mai are planificate intalni miercuri si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si cu cel al Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Victoria Nuland efectueaza saptamana aceasta vizite in Germania, Romania, Bulgaria si Franta, conform unui anunt al Departamentul de Stat american. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.