Acasă Externe Gruparea teroristă Al Qaida din Yemen a revendicat atentatul de la Paris

Gruparea teroristă Al Qaida din Yemen a revendicat atentatul de la Paris

DISTRIBUIȚI

134038 –14012015 – Gruparea teroristă Al Qaida din Yemen a revendicat într-un mesaj video atentatul comis săptămâna trecută la Paris împotriva săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, informează France 24. Potrivit Reuters, în mesaj se spune că atacul a fost comis drept răzbunare pentru insultarea profetului Mohamed.

Recent, o factiune a Al-Qaida din Yemen susținea că este responsabila pentru atacul comis impotriva publicatiei Charlie Hebdo din Paris, acesta avand ca scop “razbunarea pentru onoarea profetului Mohamed”, conform unui membru al gruparii teroriste. Cel putin unul dintre cei doi frati implicati in atacul din Paris s-a deplasat in Yemen in 2011 si a beneficiat de instruire sau a luptat alaturi de grupare, conform oficialiilor din SUA si Yemen. Unele informatii transmise de SUA indica faptul ca Said Kouachi a beneficiat de antrenament si a fost instruit sa initieze un atac atunci cand se intoarce acasa. Daca se confirma, atacul ar fi primul realizat cu succes in Occident pentru ramura Al-Qaida din Yemen, dupa alte doua incercari esuate.

Un lider al filialei al-Qaida din Yemen a declarat intr-o inregistrare audio ca atacul din Franta a fost determinat de insulta adusa profetului, dar nu si-a asumat si asaltul mortal din redactia ziarului Charlie Hebdo. De asemenea, liderul AQAP, Sheikh Heret al Nadhari, a spus ca atacatorii au fost un grup de “soldati credinciosi ai lui Allah” si care le-au aratat francezilor limitele libertatii de exprimare. – PROMPT MEDIA (sursa: Reuters)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.