Acasă Externe Statul Islamic a revendicat atentatul de la Paris

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Paris

DISTRIBUIȚI

 133918 – 09012015 –  Un cleric al organizaţiei teroriste Statul Islamic a revendicat atacul asupra redacţiei revistei franceze Charlie Hebdo. În acelaşi timp, două site-uri care cuprind informaţii despre oraşele franceze Ézanville şi Goussainville, situate în nordul Franţei, au fost atacate de hackeri ai Statului Islamic.

Pe site-urile celor două localităţi apare o pagină neagră şi un mesaj al hackerilor, semnat L’APoca-Dz: „Statul Islamic rămâne cu voia lui Allah. Eliberaţi Palestina. Moarte Franţei. Moarte lui Charlie”.

Totodată, un cleric al Statului Islamic a revendicat atacul terorist asupra publicaţiei Charlie Hebdo.

„Am început cu operaţiunea din Franţa, pe care o revendicăm. Mâine se va întâmpla în Marea Britanie, America şi în alte ţări”, a afirmat Abu Saad al-Ansari, într-o predică în oraş irakian Mosul, controlat de Statul Islamic.

„Acesta este un mesaj pentru toate ţările care participă la coaliţia care a ucis membri ai Statului Islamic”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Mărturia clericului contrazice astfel declaraţiile făcute de caricaturista care le-a dat drumul teroriştilor în sediul publicaţiei Charlie Hebdo. Aceasta a povestit, după atac, că cei doi asasini s-au revendicat ca fiind de la Al-Qaida. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.