Acasă Economie Timiş: Contrabandişti, ridicaţi de procurorii de la Crimă Organizată

Timiş: Contrabandişti, ridicaţi de procurorii de la Crimă Organizată

DISTRIBUIȚI

133938 –12012015 – Procurorii DIICOT Timişoara împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române au percheziţionat mai multe locuințe din județul Arad pentru destructurarea unui grup de contrabandiști specializați în traficul cu ţigări.

Încă din 2014 cei opt membri ai grupării au adus, din Orientul Mijlociu, pe teritoriul României, cantități de țigări, uzând de metoda „capac”, în diferite containere, printre alte mărfuri importate legal.

Sumele de bani necesare achiziţionării ţigărilor, formalităţilor vamale şi transportului acestora până la destinaţie erau achitate de iniţiatorii grupului infracţional.

În august 2014, unul dintre liderii grupării s-a deplasat în Emiratul Dubai, unde a negociat cu sursa de aprovizionare din zonă, convenind livrarea a 400 baxuri de ţigarete marca „M”, la preţul de 90 euro/bax. Marfa achiziţionată a fost  transportată pe cale maritimă în Portul Constanţa, sub aparenţa unor importuri legale de “oale de inox”.

Ţigările trebuiau iniţial să fie expediate pe numele unei societăţi comerciale din  Dubai / Emiratele Arabe Unite, societate folosită ca paravan de filiera internaţională şi în alte operaţiuni similare. Societatea respectivă a intrat însă în atenţia autorităţilor de implementare a legii din Europa ca fiind implicată în traficul ilegal cu ţigări, după ce, în cursul lunii septembrie 2014, în portul Felixtowe, autorităţile britanice au identificat un container care avea ca expeditor aceeaşi societate comercială şi destinatar firma britanică R.D. Ltd, iar în urma controlului au descoperit că acesta era încărcat cu ţigări de contrabandă (9.000.000 ţigarete).

În consecinţă,  membrii grupării s-au reorientat şi au decis ca baxurile de ţigări să fie expediate prin intermediul altei societăţi paravan, mărfurile fiind introduse în ţară în acest mod.

    Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproape 500.000 de euro). – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.