Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Convorbire a ministrului Aurescu cu omologul de la Chişinău, Natalia Gherman

Bucureşti: Convorbire a ministrului Aurescu cu omologul de la Chişinău, Natalia Gherman

DISTRIBUIȚI

134959 – 20022015 – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o convorbire telefonică cu Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu a adresat felicitări Nataliei Gherman pentru reînvestirea în funcţie, în  noul Guvern de la Chişinău, şi a exprimat încrederea că această decizie va asigura continuitatea şi convergenţa demersului de ansamblu al Republicii Moldova de apropiere de Uniunea Europeană. După rezultatele de excepţie atinse în anul 2014 pe calea europeană, pentru Republica Moldova urmează acum o etapă în care va fi nevoie de eforturi susţinute în plan concret în aprofundarea procesului de asociere politică şi integrare economică cu Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al MAE.

Cei doi miniştri au discutat pe marginea priorităţilor de acţiune în relaţia bilaterală, în planul dialogului politic. Natalia Gherman a acceptat cu plăcere invitaţia omologului român de a face o vizită la Bucureşti în viitorul apropiat.

De asemenea, miniştrii Bogdan Aurescu şi Natalia Gherman au analizat reperele agendei europene a Chişinăului şi au convenit organizarea, în perioada imediat următoare, a celei de-a treia reuniuni a Comisiei interguvernamentale bilaterale pentru integrarea europeană, co-prezidate de cei doi miniştri, care va avea loc la Bucureşti, respectiv a celei de-a zecea reuniuni a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, mecanism de dialog cu caracter informal, deschis participării tuturor Statelor Membre UE interesate, lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României şi Franţei, în marja unei reuniuni europene viitoare.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat angajamentul pentru susţinerea demersurilor concrete ale autorităţilor de la Chişinău în consolidarea parcursului european. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.