Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Discuţie telefonică între ministrul român al Apărării şi omologul canadian

Bucureşti: Discuţie telefonică între ministrul român al Apărării şi omologul canadian

DISTRIBUIȚI

134515 – 04022015 – Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a avut marţi o discuţie telefonică cu omologul său din Canada, Robert Nicholson. Convorbirea s-a purtat în contextul pregătirii Reuniunii Miniştrilor Apărării din ţările membre ale NATO care va avea loc joi, 5 februarie, la Bruxelles.

Ministrul Duşa a mulţumit omologului său pentru cooperarea excelentă dintre România şi Canada în domeniul apărării, concretizată inclusiv prin dislocarea contingentului canadian de aeronave F-18 la Câmpia Turzii şi prin exerciţiile desfăşurate în comun cu forţele aeriene române, în vara anului trecut, în contextul implementării măsurilor NATO de reasigurare a aliaţilor de la graniţa de est a Alianţei Nord-Atlantice.

„Prezenţa celor şase avioane F-18 la Câmpia Turzii reprezintă o materializare a principiului solidarităţii şi al angajamentului ferm al Canadei la eforturile susţinute ale NATO pentru securitatea ţărilor aliate”, a declarat Mircea Duşa.

Cei doi miniştri au mai discutat despre stadiul demersurilor pentru implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Ţara Galilor, ca element central pe agenda reuniunii din zilele următoare. Atât ministrul român, cât şi omologul său canadian au subliniat importanţa punerii în practică, în calendarului agreat anterior, a Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei.

La rândul său, ministrul canadian al Apărării a mulţumit omologului său român pentru operativitatea cu care autorităţile române au reacţionat în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor pentru dislocarea contingentului canadian şi desfăşurarea exerciţiilor militare comune, apreciind faptul că cele două ţări vor consolida relaţiile bilaterale deja existente prin valorificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare, porivit unui comuicat al MApN. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.