Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Încep cursurile de calificare profesională a persoanelor din grupurile vulnerabile

Bucureşti: Încep cursurile de calificare profesională a persoanelor din grupurile vulnerabile

DISTRIBUIȚI

134998 – 23022015 –  Agenţia Naţională Antidrog, împreună cu partenerii săi din proiectul „Egalitate pe piaţa muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile” organizează, începând cu data de 23 februarie 2015, cursuri de calificare pentru 330 de beneficiari din categoria persoanelor cu dizabilităţi, tinerilor de peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie socială şi a persoanelor de etnie romă.

Cursurile de calificare sunt furnizate în cadrul Activităţii 8 din proiect de către Agenţia Naţională Antidrog, lider de parteneriat şi vizează ,,furnizarea programelor de formare profesională, inclusiv calificarea şi recalificarea, pentru creşterea şi dezvoltarea aptitudinilor şi calificărilor unui număr de 700 persoane vulnerabile.”

Cursurile sunt organizate în trei locaţii din: Bucureşti, Târgovişte şi Corbii Mari judeţul Dâmboviţa în regiunile de implementare Bucureşti-Ilfov şi Sud-Muntenia.

În cadrul activităţii sunt organizate cursuri de nivelul 1, cu o durată de 3 luni: cofetar, manichiurist-pedichiurist, patiser, asamblor articole textile, barman ospătar, îngrijitor bătrani la domiciliu, lucrător în comerţ şi cursuri de nivelul 2, cu o durată de 6 luni: operator introducere, prelucrare şi validare date, frizer si zugrav.

Proiectul îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate, să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri.

 Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.