Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nou mandate de arestare preventive pentru Elena Udrea: Contează că mă...

Bucureşti: Nou mandate de arestare preventive pentru Elena Udrea: Contează că mă susţine şi fostul preşedinte!

DISTRIBUIȚI

135068 – 25022015Procurorii anticorupție au solicitat magistraților de la Curtea Supremă să emită un nou mandat de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, de data aceasta în dosarul „Gala Bute”. Deputatul s-a aflat în fața instanței mai bine de o oră, magistrații rămânând în pronunțare.

La ieșirea din sediul Înaltei Curți, Elena Udrea a declarat că se confruntă cu o situație jenantă, fiind anchetată din cauza unor denunțuri făcute de persoane dornice să scape cu o pedeapsă mai ușoară.

De asemenea, deputatul a punctat, în fața jurnaliștilor prezenți, că toată lumea știe cum sunt finanțate campaniile electorale din România, dar că nimeni nu recunoaște acest lucru public.

Elena Udrea a părăsit sala de judecată de la Instanța Supremă spunând că, cel mai probabil, va merge acasă unde va aștepta decizia magistraților. Liderul PMP a fost înconjurat de jurnaliștii prezenți, fiecare dorind să afle cât mai multe detalii despre declarațiile date în fața instanței, precum și despre denunțurile depuse pe numele Elenei Udrea de către celelalte persoane anchetate în dosar.

A trebuit să vorbesc despre lucrurile pe care le-am făcut ca ministru și de care eu sunt mândră. Îmi pare că lucrurile acestea sunt puse sub semnul întrebării din cauza unora care n-au reușit să înțeleagă care a fost rolul lor într-un minister (…) Sunt dezamăgită de faptul că o mulțime de oameni nu au curajul să își asume fapte. Văd acum cum unii bărbați spun acum că nici nu respirau dacă nu le dădea voie Elena Udrea. Le spuneam în 2010 să meargă la DNA dacă cineva evocă numele meu cu privire la o luare de șpagă sau orice altceva (..) Le-am spus să meargă la DNA pentru că nu e adevărat așa ceva”, a precizat Elena Udrea, citată de evz.ro

Întrebată dacă regretă ceva din activitatea ca ministru și politician, deputatul a precizat: „Ca ministru, am fost un ministru bun. Ca politician sunt ca orice politician cu bune și cu rele. Îmi reproșez multe, dar ce mai contează? Fiecare răspunde pentru ceea ce face”.

De asemenea, fostul ministru al Dezvoltării și Turismului s-a arătat revoltată de modul în care prevederile noului cod penal permit recompensarea celor care fac denunțuri, fie ele și mincioase.

E o situație creată de noul cod penal în care oricine face un denunț, e extrem de bine răsplătit lucrul acesta. Dacă denunțul e dovedit fraudulos beneficiază de măsuri preventive ușoare, atunci oamenii, mai ales cei cu caracterul slab, sunt tentați să facă denunțuri frauduloase”, consideră Udrea.

Nu în ultimul rând, Elena Udrea a atins și subiectul finanțării campaniilor electorale, făcând referire la acuzațiile aduse, în dosarul Microsoft.

Așa se finanțează campaniile electorale. De ce vă prefaceți că nu știți? Toată presa se preface că nu știe. Întebați-l și pe domnul Iohannis și pe domnul Ponta. Știam că Dorin Cocoș finanțează campaniile PDL. Nu știam în ce fel și cu ce sume” , a conchis Elena Udrea.

N-o să vă spun dvs. înainte să spun instanței ce am de spus. Vă voi spune după. Sunt lucruri pe care vreau să le spun doar în fața judecătorilor, nu a procurorilor, o să le spun doar aici”, a declarat Elena Udrea.

Deputatul a mai precizat că „atunci când intri în politică te gândeşti că vei ajunge orice zile” și că nu-i este teamă că va fi arestată din nou deoarece este „deja arestată”, făcând referire la măsura arestului la domiciliu.

În cee ace priveşte declarațiile de susținere transmise, aseară, de fostul șef al statului, Elena Udrea a răspuns: „Contează mult că mă susţin foarte mulţi oameni şi contează că mă susţine şi fostul preşedinte”.-PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.