Acasă Externe Rep. Moldova: Klaus Iohannis a dat reţeta pentru o instituţie precum DNA

Rep. Moldova: Klaus Iohannis a dat reţeta pentru o instituţie precum DNA

DISTRIBUIȚI

135069 – 25022015Presedintele Klaus Iohannis, aflat in vizita oficiala la Chisinau, a spus ca, pentru ca Rep. Moldova sa aiba o institutie cum e DNA din Romania, este nevoie de doua lucruri: vointa populara si vointa politica. Seful statului roman a facut afirmatia in conferinta de presa comuna pe care a sustinut-o cu omologul sau moldovean Nicolae Timofti.

Intrebat ce trebuie sa faca noul guvern de la Chisinau pentru a construi o justitie asemanatoare celei din Romania, cu institutii „precum DNA-ul romanesc”, Iohannis a spus: „Este nevoie de doua lucruri: vointa populara si vointa politica. Poate sa sune superficial, dar sa stiti ca, daca electoratul isi doreste o reformare, o imbunatatire a clasei politice…atunci o sa vedeti ca, dintr-odata, politicienii inteleg ca ceva trebuie schimbat in abordare. Evident ca trebuie sa existe si vointa politica pentru schimbare. Oricat de mult si-ar dori oamenii si oricat de mult ar vota pentru ceva, aceste lucruri trebuie puse in practica de politicieni. Este un drum greu, dar, pe de alta parte, sunt convins ca e singurul drum care merita parcurs pentru a schimba profund tara, pentru a elimina coruptia care atenteaza la bunastarea oamenilor simpli”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele Iohannis a subliniat ca Romania a demonstrat acest lucru, avand un „sprijin foarte consistent de la partenerii europeni”.

De asemenea, presedintele a mentionat ca Romania sustine parcursul european al Rep. Moldova si ca tara noastra are incredere ca Executivul de la Chisinau „va gestiona cu incredere si intelepciune sarcina guvernarii”.

Referindu-se la situatia din Ucraina, Klaus Iohannis a precizat ca „Romania este o ancora de stabilitate in regiune si un partener solid al statelor vecine, Rep. Moldova si Ucraina, in calea lor spre Europa. Speram ca cetatenii moldoveni sa vada in Romania un partener de incredere, loial”, a conchis Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.