Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Iohannis vrea consolidarea parteneriatului strategic cu Franţa

Bucureşti: Preşedintele Iohannis vrea consolidarea parteneriatului strategic cu Franţa

DISTRIBUIȚI

iohannis plecare134678 – 10022015 “Vreau sa subliniez, prin aceasta vizita, importanta pe care tara noastra o acorda consolidarii parteneriatului strategic cu Franta, un membru foarte important al Uniunii Europene, cu care avem relatii bilaterale foarte bune”, a declarat, marti, presedintele Klaus Iohannis, pe Aeroportul Otopeni, inaintea plecarii in vizita oficiala pe care o efectueaza marti in Franta la invitatia omologului sau Francois Hollande.

“Voi merge la Palatul Elysee, unde voi avea un dejun de lucru cu presedintele Hollande, primul ministru Valls, ministrul de Externe si ministrul Economiei din Franta. Dupa aceea, voi avea intalniri atat cu presedintele Senatului francez, cat si cu presedintele Adunarii Nationale”, a precizat Klaus Iohannis.

Seful statului a adaugat ca una dintre prioritatile mandatului sau ar fi „substantierea relatiilor cu statele cu care avem parteneriate strategice incheiate sau relatii privilegiate si, desigur, consolidate”.

Presedintele a mai spus ca legaturile dintre Romania si Franta depasesc cadrul unui parteneriat simplu, avand in vedere intre cele doua tari exista relatii foarte bune in domeniul culturii, educatiei, cercetarii.

„Vom discuta toate aceste lucruri, chestiuni legate de Uniunea Europeana si, desigur, chestiuni de actualitate, cum ar fi combaterea terorismului si situatia din Ucraina”, a continuat Iohannis.

Seful statului a precizat ca joi se va afla la Bruxelles, la reuniunea informala a Consiliului European.

„Este prima mea participare la un Consiliu European. Pe agenda de lucru sunt teme de actualitate. Doua sunt anuntate: este vorba de lupta impotriva terorismului si consolidarea uniunii economice si monetare. Cu siguranta, vor fi discutate situatia din Ucraina si, in acest text, relatia Uniunii Europene cu Federatia Rusa”, a afirmat Klaus Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.