Acasă Externe Grecia: Premierul grec vrea un „credit punte”

Grecia: Premierul grec vrea un „credit punte”

DISTRIBUIȚI

 134653 – 09022015Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat că nu vrea extinderea programului de asistenţă financiară acordat de Uniunea Europeană, optând pentru un „credit punte” până la încheierea unei noi înţelegeri. „După cinci ani de austeritate barbară poporul nu se mai pleacă în faţa fricii. Ajutorul a eşuat. Noul Guvernul nu este justificat să ceară o prelungire a împrumutului”, a declarat premierul, adăugând că poporul grec i-a oferit partidului său un mandat pentru a abandona „programul dezastruos de austeritate„.

Vrem un acord nou, un credit punte, care să ne ofere spaţiul fiscal pe care îl cere o negociere sinceră„, a declarat Tsipras, citat de Curierul Naţional.

Actualul acord de împrumut al Greciei expiră la sfârşitul lui februarie. UE vrea ca Atena să ceară extinderea lui şi să se angajeze în continuarea reformelor, dar Grecia a refuzat acest lucru.

Grecia vrea să îşi onoreze datoria … Dacă partenerii noştri vor acelaşi lucru, sunt invitaţi la masa negocierilor ca să putem discuta cum putem face acest lucru viabil”, a declarat Tsipras în Parlamentul grec. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.