Acasă Externe Bucureşti: România preocupată de stabilitatea Libanului

Bucureşti: România preocupată de stabilitatea Libanului

DISTRIBUIȚI

 aurescu - cae134652 – 09022015Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, pe 9 februarie la Bruxelles, în marja Consiliului Afaceri Externe (CAE), la reuniunea Grupului de prieteni ai Libanului, alături de miniştrii de externe ai Ciprului, Greciei, Austriei, Spaniei, Poloniei, Ungariei şi alţi reprezentanți ai altor state membre.

În cadrul reuniunii au fost abordate aspecte referitoare la situația actuală de securitate din Liban, fiind analizate modalitățile de acordare de sprijin Libanului în vederea depăşirii dificultăţilor create de efectele regionale ale crizei siriene și combaterii ameninţărilor teroriste reprezentate de ISIL şi alte grupări teroriste.

Participanții la reuniune au încurajat decidenţii politici libanezi să continue dialogul și procesele politice necesare pentru asigurarea stabilității interne a Libanului.

Şeful diplomaţiei române a exprimat sprijinul ferm al ţării noastre pentru stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Libanului, care sunt foarte importante pentru pacea si stabilitatea Orientului Mijlociu.

Totodată, Bogdan Aurescu a subliniat preocuparea constantă a Uniunii Europene, inclusiv a României, față de situaţia de securitate din Liban și a accentuat necesitatea susținerii instituţiilor acestui stat, în special a consolidării rolului Forţelor Armate libaneze în asigurarea securităţii.

Bogdan Aurescu a reiterat totodată importanţa continuării sprijinului UE şi al statelor membre acordat autorităților libaneze pentru ameliorarea problemelor umanitare şi combaterea ameninţărilor teroriste, având în vedere complexitatea contextului regional actual.

Ministrul român de externe a reiterat invitația ca omologul libanez să vină în vizită la București, invitație acceptată cu plăcere de acesta, în contextul aniversării în 2015 a 50 de ani de relații diplomatice România-Liban. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.