Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Paul Dumbrăvanu cere 4% pentru ONG-uri

București: Deputatul Paul Dumbrăvanu cere 4% pentru ONG-uri

DISTRIBUIȚI

135610 – 18032015  –  Deputatul Paul Dumbrăvanu, vicepreședintele PRU, cere redistribuirea către ONG-uri a 4 procente din impozitul pe venit. Pentru aceasta, Dumbrăvanu a anunțat că Partidul România Unită va depune un proiect legislative, argumentând că “finanțarea entitățiloor nonprofit este minimă, împiedicând astfel posibilitatea acestora de a elabora și implementa proiecte de natură să susțină în mod activ societatea românească”.

Deputatul subliniază că într-o țară în care statul este neputincios în fața sărăciei și excluziunii sociale, un stat care se luptă constant cu lipsa fondurilor pentru programele sociale, “incapabil să asigure locuri de muncă și asistență socială tuturor celor ce au nevoie de acestea,  sectorul economiei furnizează locuri de muncă pentru peste 115.000 angajați, reprezentând 2% din forța de muncă salariată din România. În contextul în care peste 40% din populația totală a României este constituită din persoane aflate în risc, sărăcie și excluziune, 50% din serviciile sociale din România sunt furnizate, conform statisticilor, de asociații și fundații – 150.000 beneficiari”.

De asemenea, Paul Dumbrăvanu le-a spus parlamentarilor că “este esențial, în contextul actual, să susțineți alături de mine demersuri în vederea creșterii de la 2% la 4% a procentului din impozitul pe venit redirecționat către entitățile nonprofit”.

Trebuie să înțelegem, măcar în al 12-lea ceas,  faptul că prin intermediul unei finanțări adecvate a entităților nonprofit acordăm acestora posibilitatea de a dezvolta proiecte cu un puternic impact social și de a crea o societate civilă solidă, capabilă să ofere un viitor mai bun și mai sigur generațiilor viitoare! Trebuie să luăm atitudine și să ne asigurăm de bunăstarea cetățenilor acestei țări”, a conchis Paul Dumbrăvanu. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.