Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Fondurilor Europene: PNL aruncă cu noroi unde a putut face...

Bucureşti: Ministrul Fondurilor Europene: PNL aruncă cu noroi unde a putut face performanţă, dar nu a făcut

DISTRIBUIȚI

fonduri europene 135386 – 10032015  PNL este demagogică, iar opoziţia nu face decât să arunce cu noroi într-un domeniu în care a avut ocazia să facă performanţă, dar nu a făcut, susţine ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Liberalii au depus o moţiune simplă intitulată „Fondurile europene în guvernarea PSD-între Făt-Frumos şi Fata Morgana”.

Eugen Teodorovici a criticat, la RFI Romania, moţiunea simplă a PNL pe tema fondurilor europene: „Eu ştiam din scurta mea istorie de parlamentar că moţiunea este un moment sau un instrument de a aduce în atenţia publicului larg slaba performanţă a unui Guvern. Este a doua oară când se face o moţiune pe zona de fonduri europene, cu toate că nu există nici un fel de argument. Prima moţiune a fost legată de Acordul de Parteneriat, care ştim foarte bine că s-a semnat anul trecut în luna august de către Comisia Europeană (…). Astăzi, când vorbim de 53%-54% absorbţie şi credeţi-mă că ce spun ca procent este ceea ce şi Comisia Europeană confirmă, adică ceea ce pleacă de la un stat membru către Comisie spre decontare, aceea e suma care este luată în considerare atunci când se discută despre absorbţie, este şi regula Eurostatului, care spune foarte clar acelaşi lucru”.

„În discuţiile pe care le-am avut cu colegi din Parlament, dintre cei care au făcut această moţiune, mulţi dintre ei au spus că nu este cazul să facă o astfel de moţiune exact pe un asemenea subiect, unde lucrurile se vede foarte clar că au evoluat foarte mult de la momentul la care mulţi dintre ei au avut frâiele puterii”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici a comentat ironic titlul moţiunii PNL: „Plecând de la titlul moţiunii, cel puţin cu o parte mă bucur că suntem în consens. Făt-Frumos e un personaj pozitiv din poveştile noastre, un personaj care tot timpul a ajuns acolo unde şi-a dorit şi mă bucură că totuşi poate există o astfel de asemănare, să spunem”.

Moţiunea simplă a PNL critică între altele problemele de la POS Transport. În replică, ministrul Fondurilor Europene acuză PNL că nu face decât să arunce cu noroi: „Partea de transporturi, aici la fel, este oarecum un gust amar, pentru că să nu uităm că mulţi dintre colegii care au semnat această moţiune au fost colegi de guvernare cu noi, mulţi dintre ei chiar au ocupat acel portofoliu al Transporturilor, un portofoliu extrem de complicat şi unde au fost foarte multe întârzieri. Dar acum să vii şi practic să arunci cu noroi şi să arăţi cu degetul exact acolo unde tu poate ai fost implicat în mod direct şi ai avut toate şansele şi toate instrumentele legale să faci performanţă e demagogic”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.