Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Robert Cazanciuc: Este nevoie de un miliard de euro pentru modernizarea...

Bucureşti: Robert Cazanciuc: Este nevoie de un miliard de euro pentru modernizarea închisorilor

DISTRIBUIȚI

cazanciuc135325 – 06032015  –   Condițiile din unele penitenciare sunt sub limita demnităţii umane, recunoaște cministrul Justiției, Robert Cazanciuc, în urma reclamațiilor făcute de Elena Udrea și Monica Iacob Ridzi.  Acesta a declarat că pentru modernizarea închisorilor din România ar fi nevoie de un miliard de euro, iar resursele financiare ale statului român nu sunt suficiente. Astfel, singura soluție ar fi fondurilor europene.

Robert Cazanciuc a comentat declarațiile recente ale mai multor policiteni condamnați la închisoare, care s-au plâns de condițiile de detenție.

Constatăm azi că închisoarea nu este hotel. În România, astăzi, în unele închisori condițiile sunt la limita demnității umane. Dar nu este o noutate. Efortul financiar pentru modernizarea penitenciarelor este enorm în momentul de față. Să scotem penitenciarele din centrul orașului în afara orașului și acestea să aibă condiții decente nu este posibil peste noapte”, a declarat Robert Cazanciu, ministrul Justiției.

Ministrul Justiției a afirmat din nou că pentru modernizarea sistemului penitenciar din România ar fi nevoie de peste un miliard de euro, bani pe care statul român nu îi are. De aceea, ministerul încearcă să atragă fonduri europene.

Un miliard de euro. Aceasta este suma necesară pentru a aduce penitenciarele din România în limita demnității umane. Iar singura formulă este finanțarea europeană“, a mai spus Robert Cazanciuc.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că va încerca să suplimenteze bugetul Administraţiei Penitenciarelor pentru a oferi deținuților condiții decente. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.