Acasă Externe Bucureşti: România participă la exerciţiul NATO de management al crizelor

Bucureşti: România participă la exerciţiul NATO de management al crizelor

DISTRIBUIȚI

NATO135235 – 04032015 –  Exerciţiul NATO de management al crizelor CMX 15 se desfăşoară, începând de astăzi, în capitalele statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, fiind organizat şi planificat, la nivel naţional, de Statul Major General, prin Centrul naţional militar de comandă, anunță MApN.

La Structura Naţională de Răspuns a României, de la sediul ministerului, participă şi reprezentanţi ai altor instituţii cu rol în sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Exerciţiile de tip CMX sunt coordonate de Consiliul Nord-Atlantic şi au drept scop exersarea procesului de consultare şi luare în comun a deciziei la nivel politico-militar aliat şi interacţiunea cu structura de comandă a NATO, în contextul unor ameninţări asimetrice şi unor atacuri cibernetice.

În plan naţional, planificatorii şi-au propus simularea procedurilor de pregătire a deciziilor la nivel politico-militar şi antrenarea Structurii Naţionale de Răspuns, în concordonanţă cu standardele Sistemului NATO de răspuns la crize, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.