Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cristian Preda: Codruţa Kovesi face treabă bună şi trebuie susţinută

Bucureşti: Cristian Preda: Codruţa Kovesi face treabă bună şi trebuie susţinută

DISTRIBUIȚI

136032 – 14042015  – Şefa DNA participă la audierea de marţi din Parlamentul European, dar nu pentru a da socoteală cuiva, a declarat la RFI Romania europarlamentarul Cristian Preda. „Nu i se cere socoteală, cum au încercat să sugereze unii, care nu mai sunt mulţumiţi acum de Kovesi, deşi au susţinut-o de-a lungul timpului”, spune deputatul european, care apreciază că Laura Codruţa Kovesi „a făcut o treabă foarte bună şi trebuie susţinută”.

Comisia pentru Control Bugetar a PE organizează marţi o audiere privind implementarea de către România şi Bulgaria a angajamentelor referitoare la reforma judiciară şi lupta împotriva corupţiei în cadrul MCV. Participă între alţii şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Cristian Preda precizează că „o audiere este o dezbatere publică în care dincolo de ce se întâmplă în comisiile parlamentare, se analizează, focalizându-se atenţia pe un caz sau altul (…). Se va discuta despre felul în care MCV a fost aplicat în România, respectiv în Bulgaria”.

Eurodeputatul declară că Laura Codruţa Kovesi trebuie susţinută: „Este un mijloc pentru a ajuta deliberarea deputaţilor pe o temă sau alta. Asta e audierea în general, avem audieri în multe alte comisii, de politică externă, de muncă, fiecare comisie organizează asta, e un instrument parlamentar şi ar fi bine ca şi în România să se organizeze la Parlament aşa ceva, adică seminarii deschise, în care se schimbă opinii între deputaţi, actori ai societăţii civile, public. Nu li se cere socoteală, cum au încercat să sugereze unii, care nu mai sunt mulţumiţi acum de Kovesi, deşi au susţinut-o de-a lungul timpului. Eu cred că Laura Codruţa Kovesi a făcut o treabă foarte bună peste tot unde a fost în instituţii şi trebuie susţinută acţiunea ei. Cazanciuc mie mi se pare mai suspect, dar probabil că va fi interpelat aici pentru diverse aranjamente pe care le face din punct de vedere politic, pentru că el e foarte politizat, e foarte pesedist”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.