Acasă Externe Agenda Europeana Bucuresti: Dezbatere despre Uniunea energetică europeană

Bucuresti: Dezbatere despre Uniunea energetică europeană

DISTRIBUIȚI

– 135883 – 06042015 – Biroul de Informare al Parlamentului European organizează, în 7 aprilie, dezbaterea „Uniunea Energetică: Securitatea surselor de furnizare, piață internă funcțională, eficiență energetică și interconectare”. Va fi dezbătută strategia europeană pentru Uniunea energetică, comunicată de Comisia Europeană la 25 februarie 2015, puncte de vedere ale membrilor Parlamentului European, precum şi o perspectivă româneasca asupra acestei strategii.

UEUniunea energetică este menită să faciliteze o abordare integrată a provocărilor din domeniul energiei, să asigure securitatea surselor de furnizare și să facă o Europă mai puțin dependentă de combustibilii fosili. O piață energetică integrată cu un nivel înalt de interconectivitate va contribui la garantarea unei furnizări constante și previzibile de energie în Uniunea Europeană. În următoarea perioadă, membrii Parlamentului European vor dezbate și vota măsuri concrete care să susțină această strategie.

Dezbaterea se încadrează în seria de acțiuni organizate de Biroul de Informare al Parlamentului European în România cu scopul de informare și stabilire a unui dialog cu reprezentanți ai instituțiilor publice, ai sectoarelor specifice interesate de evoluțiile legislative din Parlamentul European, precum și societatea civilă și mass-media. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.