Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: George Scutaru, audiat la DNA. Acestea să fie ”motivele personale” care...

Bucureşti: George Scutaru, audiat la DNA. Acestea să fie ”motivele personale” care au stat la baza demisiei sale de la Cotroceni?

DISTRIBUIȚI

135835 – 03042015 –  George Scutaru, fost consilier al actualului presedinte Klaus Iohannis, este audiat la DNA, unde a fost citat pentru a fi audiat într-un dosar care vizează fapte de corupţie.  Scutaru a ajuns la sediul DNA în jurul orelor 10.00, insotit de avocet, dar nu a vrut să spună în ce dosar a fost citat şi calitatea sa.

Potrivit unor surse, Scutaru ar fi implicat in dosarul de coruptie al fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Cristian Bagiu, care ar fi depus un denunt impotriva lui Scitaru, indicandu-l ca in 2012 a primit o parte din banii (spaga) in campania electorala a PNL.

George Scutaru a fost numit la Cotroceni consilier pe probleme de securitate nationala in decembrie 2014, imediat dupa ce Klaus Iohannis a preluat mandatul, dar a demisionat la inceputul lunii martie. George Scutaru fusese facut de seful statului responsabil cu realizarea Strategiei Nationale de Aparare, a carei elaborare a inceput la mijlocul lunii februarie.

Presedintele a refuzat sa explice de ce l-a eliberat din functie pe Scutaru, precizand doar ca a fost o demisie din motive personale, pe care nu intelege sa le comenteze public. La conferinta de presa de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a evitat sa explica public motivele care au stat la baza demisiilor lui George Maior si George Scutaru, ambii invocand, oficialm motive personale. Cu toate acestea presedintele declarase cu ceva vreme in urma  ca in politica cine greseste grav demisioneaza, acesta putand fi considerat ca un raspuns indirect la intrebarile care planeaza asupra demisiilor celor doi.

„Si domnul George Maior si domnul George Scutaru au demisionat din motive personale. Mi-au inaintat demisiile, le-am acceptat, drept pentru care s-a incheiat orice discutie. O demisie din motive personale nu cred ca se poate discuta, decat daca respectivul doreste sa dea lamuriri publice. Daca nu doreste, cred ca este bine sa lasam lucrurile asa cum sunt”, a declarat pe 31 martie seful statului.

Scutaru a avut trei mandate de deputat de Buzau, dar a renuntat la Camera Deputatilor si la calitatea de lider al parlamentarilor PNL in decembrie 2014, dupa alegerea lui Klaus Iohannis, pentru a deveni consilier prezidential. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.