Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Institutul Cantacuzino trece la Universitatea de Medicină şi Farmacie

București: Institutul Cantacuzino trece la Universitatea de Medicină şi Farmacie

DISTRIBUIȚI

136244 – 22042015 – Institutul Cantacuzino caută o soluţie salvatoare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, cu patru săptămâni înainte de a pierde licenţa de producere a vaccinului antigripal. Pe lista marilor urgenţe se află găsirea unei modalităţi de a eleimina cele cinci milioane de euro pe care le datorează bugetului de stat şi diverşilor furnizori.

Trecerea sub coordonarea Universităţii este ideea ministrului Educaţiei. O primă rundă de discuţii va avea loc săptămâna viitoare: “Încercăm să acoperim datoriile pe care institutul le are către furnizorii privaţi. Este o problemă de asigurare a cadrului legal prin care putem să finanţăm activităţile institutului şi îndeosebi activitatea de producţie”, a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, citat de Digi24

Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila susține că “Sunt activităţile de producţie, care trebuie să fie diversificate şi performante, sunt aspectele de finanţare şi personal medical de toate categoriile, şi de cercetare, şi de producţie, în aşa fel încât Institutul Cantacuzino să poată reveni ceea ce a fost cândva”.

La rândul său. Adrian Onu, directorul Institutului Cantacuzino subliniază că “Dacă nu se concretizează în suficient timp ca până în septembrie să finalizăm toate studiile, nu vom mai putea produce niciodată vaccin. Odată pierdut un tren, trenul ăla nu se mai întoarce decât prin înregistrare centralizată la nivel european, cu costuri mult mai mari”.

La Institutul Cantacuzino mai lucrează 500 de angajaţi, din 1.600 câţi erau acum 25 de ani. Cei mai mulţi specialişti au plecat după ce activitatea instituţiei s-a blocat. Cei rămaşi au fost plătiţi în ultimele luni cu salariul minim pe economie.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.