Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: O noua misiune FMI în România

București: O noua misiune FMI în România

DISTRIBUIȚI

 136229 – 22042015 –  După discuţiile de la Washington cu Fondul Monetar, pe care le-a avut delegaţia României, condusă de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, negocierile se mută la Bucureşti.  O misiune tehnică a FMI şi Comisiei Europene va veni în Bucureşti între 19 – 26 mai, a anunţat Eugen Teodorovici.

Au fost deja câteva acţiuni pe care le-am întreprins la întoarcerea de la Washington, măsuri care erau oarecum întârziate în programul cu FMI şi CE. O să le aflaţi. Trebuie discutate în Guvern şi aprobate”, a spus Teodorovici.

 Autorităţilor române le va fi greu să convingă reprezentanţii Fondului că reducerae TVA şi celelalte măsuri din Codul Fiscal vor putea fi suportate de buget. Cum actualul acord expiră în luna septembrie, autorităţile române trebuie să decidă dacă mai avem sau nu nevoie de un nou acord.

Dacă lucrurile stau aşa cum ne dorim cu toţii, atunci, în luna iulie, este posibilă o discuţie în board-ul Fondului şi apoi în cadrul Comisiei Europene pentru ca în luna septembrie, când acest acord expiră, să fie un rezultat pozitiv. După aceea, vedem exact care vor fi discuţiile şi intenţiile noastre ca ţară vizavi de o discuţie pe un nou cadru de colaborare„, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, citat de Jurnalul.ro. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.