Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: USR vrea 25 % pentru studenţi în alegerea rectorului

București: USR vrea 25 % pentru studenţi în alegerea rectorului

DISTRIBUIȚI

136228 – 22042015 –  Uniunea Studenţilor din România (USR) susţine revizuirea şi amendarea în Parlament a Legii Educaţiei Naţionale 1/2011, lege prin care studenţii au pierdut dreptul de a participa în procesul de alegere al Rectorului în procentaj de 25 %. În consecinţă, USR se adresează Parlamentului României prin „Comisiile de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport” şi nu în ultimul rând Ministerului Educaţiei, printr-o campanie desfăşurată în toate centrele universitare din ţară, pentru mobilizarea studenţilor şi a cadrelor didactice pentru susţinerea procentajului de 25 % pentru studenţi în alegerea Rectorului.

Până în prezent campania s-a bucurat de un real succes în toată ţara. Atât în mediul online cât şi in mediul offline, numeroşi studenţi si-au arătat susţinerea faţă de campanie şi totodată dorinţa de a participa la alegerea Rectorului cu ponderea de 25 %.

Astfel, un manifest paşnic se desfășoară pe 22 aprilie, în faţa Universității din București, unde sunt aşteptaţi studenţi şi cadre didactice din toate Universităţile Bucureștene, cu scopul de a semna petiţia prin care se solicită revizuirea Legii Educaţiei Naţionale pentru recâştigarea dreptului studenţilor de a participa în procesul de alegere a Rectorului în procentaj de 25 %.– PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.