Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Erdogan a mulțumit României pentru sprijinul oferit Turciei privind aderarea...

București: Președintele Erdogan a mulțumit României pentru sprijinul oferit Turciei privind aderarea la UE

DISTRIBUIȚI

 Recep Tayyip Erdogan135773 – 01042015 –  Mă aflu în România, țară prietenă și aliatul nostru după opt ani de la ultima vizită, a spus președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Din momentul în care am pășit în România am fost primit cu ospitalitate deosebită. Am discutat relațiile politice, militare economice, comerciale și culturale dintre România și Turcia. Din punct de vedere politic, am dorit să mulțumesc Romaniei pentru sprijinul acordat pentru aderarea noastra la Uniunea Europeană și cred că sprijinul României va fi și mai hotărât de acum încolo. Președintele turc a declarat că ”solidaritatea noastră se manifestă și pe alte planuri, cum ar fi cel militar. Colaborarea din cadrul NATO se bazează pe solidaritatea dintre noi, care va continua și pe viitor”.

Din punct de vedere al relațiilor economice și comerciale, șeful statului turc a amintit că avem o construcție normală, avem un schimb de 6,3 miliarde de dolari. Obiectivul nostru este de a atinge zece miliarde de dolari, iar atunci când îl vom atinge, vom dori să depășim acest volum. ”Investitorii turci se află în România de 20 de ani și ei au realizat investiții în valoare de zece miliarde de dolari. Dorim ca oamenii de afaceri din țările noastre să pătrundă pe terțe piețe și să devină mai puternici. Iată, avem 137 de ani de relații diplomatice între Turcia și România, suntem țări apropiate. În România ne simțim în casa prietenilor noștri și acest lucru se datorează și interesului românilor față de turismul din Turcia: 425.000 de turiști români au vizitat anul trecut Turcia”.

Nu în ultimul rând, președintele Erdogan a subliniat că există firme care doresc să facă noi investiții în România și i-a transmis omologului său român că dacă ele vor fi sprijinite vor asigura locuri de muncă pentru mulți români. O firmă turcă vrea să facă o investiție de 200 de milioane de dolari în țara noastră.

Președintele Erdogan îşi scurtează vizita din România după incidentul de la Istanbul, astfel nu se va mai întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.