Acasă Uncategorized Bucureşti: Senatul a respins propunerea de trecere a STS în subordinea MAI

Bucureşti: Senatul a respins propunerea de trecere a STS în subordinea MAI

DISTRIBUIȚI

136082 – 16042015 – Plenul Senatului a respins, miercuri, propunerea de lege privind trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Desi raportul de respingere intocmit, in 24 martie, de Comisia pentru aparare a Senatului nu a fost adoptat de plen, intrunind 77 de voturi pentru, trei voturi impotriva si trei abtineri, nici propunerea de lege nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata, potrivit Ziare.com.

Astfel, Senatul a respins, in calitate de camera decizionala, cu patru voturi pentru, 79 impotriva si o abtinere, propunerea de lege referitoare la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative.

Propunerea legislativa prevede ca STS se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale, structura cu personalitate juridica, in subordinea MAI, condusa de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit actului normativ, MAI ar fi preluat de la STS atat patrimoniul, bugetul, cat si personalul si posturile aferente.

sts„Ministerul Afacerilor Interne se substituie in toate drepturile si obligatiile decurgand din toate actele normative, contractele, conventiile, intelegerile, protocoalele, memorandumurile si acordurile in care Serviciul de Telecomunicatii Speciale este parte, inclusiv in litigiile aferente activitatii acestuia”, se arata in propunerea de lege initiata de mai multi deputati si senatori PSD si PP-DD.

O alta prevedere stipula ca structura generala a Departamentului de Telecomunicatii Speciale, atributiile componentelor sale functionale, efectivele si resursele in timp de pace si in timp de razboi, regimul retelelor si echipamentelor de telecomunicatii speciale si mobilizarea serviciului se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

Propunerea de lege are un caracter organic si a fost adoptata tacit, in urma cu un an, de catre Camera Deputatilor, ca prim for legislativ sesizat cu acest caz. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.