Acasă Economie București: Sindicatele din administrația publică se pregăteșc de grevă generală

București: Sindicatele din administrația publică se pregăteșc de grevă generală

DISTRIBUIȚI

136081 – 16042015 – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) intenționează să declanșeze o grevă generală, în întreaga administraţie publică locală din România. Data declanșării protestului va fi stabilită în cadrul şedinţei Biroului federal din 23 aprilie. Ulterior, sindicaliștii intenționează declanșarea grevei generale pe termen nelimitat.

protest-functionari-publiciPrintre revendicările bugetarilor se numără reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. O altă solicitare vizează creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Nemulțumirile funcționarilor pornesc de la publicarea Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor, atrage pe această cale atenţia Guvernului României asupra gravelor discriminări pe care le comite în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile diferitelor categorii de bugetari.

”Deşi FNSA a declanşat conflictul de muncă şi a organizat o primă formă de protest menită să atragă atenţia guvernanţilor asupra situaţiei salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, faptul că sunt cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar, că veniturile majorităţii angajaţilor pe care îi reprezentăm plasază această categorie la limita subzistenţei”, se arată în comunicatul FNSA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.