Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Site-ul anunţul.ro, urmărit penal pentru proxenetism

București: Site-ul anunţul.ro, urmărit penal pentru proxenetism

DISTRIBUIȚI

 135915 – 07042015 –   Site-ul anunţul.ro este urmărit penal pentru proxenetism, după ce procurorii au stabilit că unele persoane care postau anunțuri pe acest site își racolau „clienţii”, instanţa stabilind ca, în următoarele 60 de zile, să nu mai fie publicate anunţuri la rubrica „Ea caută partener„.

Site-ul anunţul.ro este urmărit penal într-un dosar instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului, procurorii au început urmărirea penală faţă de firma Anunţul Telefonic SRL pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de proxenetism.

Instanța de judecată a stabilit ca, timp de 60 de zile, firma Anunţul Telefonic SRL să mai are voie să desfăşoare activităţi de natura celor care au favorizat comiterea infracţiunii, cu alte cuvinte a fost suspendată publicarea anunţurilor online din cadrul subrubricii „Ea caută partener„, aflată la rubrica Matrimoniale, pe site-ul www. anunţul.ro.

În perioada 24 mai 2013 şi 4 februarie, prin modul de structurare, site-ul a înlesnit practicarea prostituţiei, acceptând să promoveze servicii la această rubrică, facilitând practicarea prostituţiei, se arată în comunicatul oficial.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate mai multe situaţii în care diferite persoane au înlesnit prostituţia, toate având ca liant site-ul www.anuntul.ro, în sensul că aceştia sau chiar fetele care ofereau servicii sexuale contra cost publicau anunţuri la rubrica „Matrimoniale” – subsecţiunea „Ea caută partener” şi, astfel, erau racolaţi clienţii de la care, pentru serviciile oferite, obţineau foloase materiale pe care ulterior le împărţeau cu cei ce le-au înlesnit această activitate.

„În fapt, prin intermediul unor carduri de plăţi, persoanele cercetate în cauză, au achitat anunţurile care apăreau pe site, publicate la rubrica şi secţiunea menţionată mai sus, iar, prin intermediul numerelor de telefon care însoţeau anunţurile, clienţii contactau persoanele de sex femeiesc şi obţineau, contra-cost, serviciile dorite, activitate susţinută şi înlesnită de către aceştia, astfel, urmărind şi obţinând foloase materiale semnificative pentru ei”, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.