Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sorin Grindeanu despre dosarul Microsoft: Tot acest scandal a început cu...

București: Sorin Grindeanu despre dosarul Microsoft: Tot acest scandal a început cu un acord semnat în 2004

DISTRIBUIȚI

 135917 – 07042015 –   Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională, a declarat marți că în cele peste 100 de zile de când este ministru a avut uneori senzația că este pompier pe divese subiecte care au izbugnit. De asemenea ministrul a mai vorbit și despre dosarul Microsoft, acordul cadru semnat în Guvernul Năstase cu Microsoft, zicând că din 2004 și până in prezent statul român a plătit cam 1800-1900 de dolari pe licența, informează HotNews.

„Tot acest scandal a început cu un acord semnat în 2004 (n.a Guvernul Năstase). Am calculat toate sumele plătite, mai puțin licențele educaționale pentru Ministerul Educației, până la acest ultim contract de buy-out – 2013-2-15 pe care îl contestăm acum în instanță. Am împărțit la numărul de licențe și a ieșit undeva la 1800-1900 de dolari pe licență, ceea ce este ceva incredibil. Doar licența a costat atât, fără calculator”, a precizat Grindeanu.

În decembrie 2014, Ministerul pentru Societatea Informațională a cerut în instanță suspendarea plății a 100 de milioane de lei pentru licențe Microsoft, suma reprezentând tranșele pe anii 2014 și 2015.

Ulterior, Ministerul a detaliat și situația plăților pentru licențele Microsoft printr-un comunicat oficial.

Analiza a fost realizată în vederea efectuării pății celei de-a doua tranțe aferente contractului, scadenta în perioada 24-31.10.2014. IÎntrucât au fost identificate o serie de neconcordanțe, nu a fost efectuată plata tranșei a doua, în valoare de 11.084.730,86 Euro (aproximativ 50 milioane lei) și s-a decis totodată promovarea în instanță a acțiunilor de suspendare a plăților tranșei a doua și a treia„, se arată într-un comunicat.

În dosarul Microsoft, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată pentru fapte de corupție pe omul de afaceri Dorin Cocoș, pe fostul ministru Gabriel Sandu și primarul suspendat al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

Elena Udrea a fost si ea implicată în acest dosar, fiind plasată în arest preventiv în perioada 11-17 februarie.

În același dosar mai sunt vizați și senatorii Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu și Adriana Ticau.

Cu toate acestea, cel care a facilitat toată fraudă acuzată acum în scandalul Microsoft, omul de afaceri Claudiu Florică, a a vut parte de un „cadou” din partea DNA şi anume clasarea cazului său. De acelaşi tratament preferenţial în dosarul Microsoft a avut parte şi Dinu Pescariu. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.