Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Grup de prietenie Ucraina-România în Rada Supremă de la Kiev

Grup de prietenie Ucraina-România în Rada Supremă de la Kiev

DISTRIBUIȚI

136467 – 30042015 – Senatorul Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut miercuri o întrevedere cu Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei în România. În cadrul întrevederii, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a salutat faptul că s-au creat premizele stabilizării situaţiei din Ucraina, menţionând totodată necesitatea continuării eforturilor părţilor implicate în vederea soluţionării paşnice a conflictului, potrivit unui comunicat al Senatului.

Ambasadorul Teofil Bauer a prezentat preşedintelui Comisiei pentru politică externă a Senatului ultimele evoluţii din Ucraina şi stadiul implementării pachetului de măsuri convenit în cadrul Acordului de la Minsk din 12 februarie a.c..

Totodată, cele două părţi au avut un dialog referitor la concluziile Summit-ului UE – Ucraina, desfăşurat recent la Kiev, partea ucraineană subliniind, în acest context, importanta acestui eveniment, îndeosebi în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, în cadrul căreia Ucraina aşteaptă progrese în domeniul liberalizării regimului de vize şi a altor aspecte privind  relaţia UE-Ucraina.

În continuarea discuţiilor, ambasadorul Ucrainei a informat partea română cu privire la constituirea, în cadrul Radei Supreme a Ucrainei, a  Grupului de prietenie Ucraina-România, ceea ce va putea conduce la realizarea unor contacte directe la acest nivel, fiind discutate şi alte aspecte ale cooperării interparlamentare bilaterale.

La finalul întrevederii preşedintele Comisiei pentru politică externă a asigurat partea ucraineană de sprijinul statului român în procesul integrării Ucrainei la UE.

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a mulţumit părţii române pentru gestul de bunăvoinţă manifestat de România faţă de poporul ucrainean, prin acordarea de tratament medical şi spitalizarea militarilor ucraineni, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.