Acasă Externe Rep. Moldova: Cetățenia, o păcăleală de 1 aprilie?

Rep. Moldova: Cetățenia, o păcăleală de 1 aprilie?

DISTRIBUIȚI

Basescu - Moldova135826 – 03042015 –  Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, la Chisinau, ca renunta, pentru moment, la ideea de a cere acordarea cetateniei moldovene, in prezent situatia politica din aceasta tara nefiind „propice” pentru un astfel de demers, presedintele Nicolae Timofti raspunzandu-i ca nu va fi o problema acordarea cetateniei.

Traian Basescu a inceput joi o vizita privata de doua zile la Chisinau.

„Anterior am declarat ca, in prima vizita efectuata la Chisinau, in calitate de fost presedinte, voi solicita sa primesc cetatenia moldoveneasca. Nu am facut-o fiindca situatia politica din Moldova nu este propice pentru asa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetatean al Rep. Moldova”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, potrivit Hotnews.ro.

La randul sau, presedintele Nicolae Timofti a precizat ca nu crede ca ar fi o problema acordarea cetateniei. „Avand in vedere ca dumneavoastra ati oferit la multi cetateni moldoveni cetatenia romana, cred ca nu este o problema ca noi sa va acordam cetatenia Republicii Moldova”, a afirmat Timofti.

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost decorat, joi, de presedintele Nicolae Timofti cu Ordinul „Stefan cel Mare”, decoratia militara suprema a Rep. Moldova.

Distinctia i-a fost acordata „in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Rep. Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice”.

„Am fost timp de 10 ani un presedinte al Romaniei care a avut Rep. Moldova in suflet. Am considerat intotdeauna ca suntem un popor, o natiune in doua state independente. Prima vizita in calitate de presedinte al Romaniei am facut-o la Chisinau in 2005. In calitate de fost presedinte, tot la Chisinau am venit mai intai. Este pentru mine o onoare sa fiu la Chisinau sa primesc ordinul ᅡStefan cel Mareᅡ. Personal am fost onorat de Rep. Moldova cum nu a fost onorat niciun politician din Romania si poate chiar din Republica Moldova. Este un semn de respect pe care Rep. Moldova mi l-a aratat de-a lungul timpului, la care eu nu pot decat sa raspund cu respect si dragoste pentru Rep. Moldova si cetatenii acesteia”, a declarat Traian Basescu, la ceremonia de decorare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.