Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Senatului vrea vot secret pentru cererile de reținere și arestare

Bucureşti: Preşedintele Senatului vrea vot secret pentru cererile de reținere și arestare

DISTRIBUIȚI

135825 – 03042015 –  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului marţi, 7 aprilie a.c., la prânz, pentru reintroducerea pe agenda Parlamentului a modificării Statutului deputaţilor şi senatorilor. Propunerea vizează modificarea regulamentului astfel încât deciziile privind reţinerea şi arestarea parlamentarilor să fie adoptate prin vot secret, de majoritatea parlamentarilor prezenți la ședință. În prezent, acest lucru se poate întâmpla doar cu votul majorității parlamentarilor Camerei sesizate.

Scopul declarat al acestei propuneri este ”de a pune în concordanţă prevederile din legea 96/2006, cu articolele 67 şi 76 din Constituţie”.

Propunerea de modificare, aflată pe agenda de lucru a Parlamentului și zielele trecute, nu a putut fi discutată din cauza lipsei de cvorum.

”În acest fel se va aduce o modificare necesară şi care, în plus, este susţinută de o largă majoritate a parlamentarilor, cu privire la procedura de aprobare a cererilor venite din partea Ministerului Justiţiei”, se arată în comunicatul de presă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.