Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bunea Stancu şi Ioan Niculae, condamnaţi la închisoare cu executare

Bucureşti: Bunea Stancu şi Ioan Niculae, condamnaţi la închisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

135827 – 03042015 –  Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat, joi, la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul „Mita la PSD”. De asemenea, Ioan Niculae a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, cei doi fiind deja incarcerati.

Instanta a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae.

Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, este considerat cel mai bogat roman, figurand si in Top Forbes International realizat in acest an pe locul 1442, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari.

Fost presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Bunea Stancu a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Mai exact, Bunea Stancu a fost acuzat ca si-a folosit influenta de lider al PSD Braila asupra lui Ioan Niculae pentru a obtine 1.000.000 de euro, bani ce urmau sa fie folositi in campania prezidentiala din 2009 a lui Mircea Geoana.

In acelasi dosar, Gheorghe Teodorescu (director INSOMAR) si Viorel Barac (director al SC InterAgro SA) au primit pedepse de cate doi ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.