Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Braşov: Vameş, prins când lua şpagă

Braşov: Vameş, prins când lua şpagă

DISTRIBUIȚI
mita4

136882 – 20052015 – Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Brașov au dispus marţi punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Lucian Ovidiu Jeca, controlor vamal principal în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în data de 23 aprilie 2014, Jeca, în calitate de controlor vamal principal, i-a pretins unei persoane 100 de lei pentru a nu-i percepe acesteia suma de 850 de lei, reprezentând TVA de 24%, calculat la suma de 1.000 de dolari canadieni, declarată de expeditorul unui colet.

În final, Jeca a primit de la acea persoană 50 de lei din cei 100 de lei pretinși.

Prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, Jeca a cauzat un prejudiciu de 850 de lei bugetului de stat.

La data de 19 mai 2015, Jeca, în aceleași condiții, i-a pretins unei alte persoane suma de 75 de lei pentru a nu-i percepe acesteia din urmă o suma de 148 de lei, reprezentând TVA de 24% raportată la suma de 150 de dolari americani (615 lei), declarată de către destinatarul coletului.

În aceeași zi, Jeca a fost prins în flagrant după ce a primit de la persoana respectivă 65 de lei, cauzând astfel, prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, un prejudiciu de 148 de lei bugetului de stat.

Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Serviciul Județean Anticorupție Brașov.

Jeca urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.