Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Atenţionare asupra legislaţiei penale şi susţinerea anticorupţiei

Bucureşti: Atenţionare asupra legislaţiei penale şi susţinerea anticorupţiei

DISTRIBUIȚI

136943 – 22052015 – În perioada 19-21 mai a avut loc misiunea de evaluare a progreselor înregistrate de România în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Reprezentanții Comisiei Europene au fost primiți joi de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la implementarea noilor coduri, inclusiv stadiul adoptării de către Parlament a amendamentelor propuse de reprezentanții sistemului judiciar și ai forului legislativ, finalizarea planului de acțiuni aferent Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, adoptată de Guvern la 23 decembrie 2014, implicarea sistemului judiciar în procesul de revizuire a Constituției, procedura de selecție a șefilor parchetelor, recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni. La discuțiile referitoare la procedura de numire a șefilor parchetelor au participat și președintele, precum și vice-președintele CSM.

Pe parcursul discuțiilor, ministrul Justiției a apreciat onestitatea cu care se derulează dialogul cu Comisia Europeană, ilustrată inclusiv în intervențiile pe care oficialii europeni le-au susținut în Parlamentul European. La rândul lor, reprezentanții CE au apreciat și cu această ocazie progresele înregistrate de justiția din România, dar au atras atenția asupra necesității menținerii stabilității cadrului normativ în materie penală și a susținerii luptei împotriva corupției.

Prezenta misiune de evaluare este prima misiune derulată de către Comisia Europeană în România în anul 2015. Pe parcursul celor trei zile, echipa de evaluare a avut întrevederi cu reprezentanţi ai Parlamentului, Curții Constituționale, Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecţiei Judiciare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curții de Apel București, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate, Consiliului Național de Integritate, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.