Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reprezentanţii SUA şi Marii Britanii, la sediul ANI

Bucureşti: Reprezentanţii SUA şi Marii Britanii, la sediul ANI

DISTRIBUIȚI

136944 – 22052015 – Vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a avut joi, la sediul ANI, o întrevedere cu Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei SUA, și Adam Sambrook, cu șeful adjunct de misiune în cadrul Ambasadei Marii Britanii în România.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe aspecte de interes referitoare la rezultatele ANI în ceea ce privește gestionarea sistemului declarațiilor de avere și de interese, dar și sancționarea incidentelor de integritate, potrivit unui comunicat al ANI. De asemenea, discuțiile au vizat și cele mai recente propuneri de modificare a cadrului legislativ care normează activitatea de evaluare desfășurată de inspectorii de integritate, precum și activitatea instituției în ceea ce privește parcursul cazurilor constatate de ANI și înaintate instituțiilor competente.

Un accent special a fost pus pe sistemul de prevenire a conflictelor de interese în procedurile de achiziții publice și asupra calendarului de adoptare a proiectului legislativ aferent.

La finalul întrevederii, oficialii celor două ambasade și-au manifestat sprijinul față de eforturile ANI în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare și al luptei împotriva corupției. În același context, Bogdan Stan, vicepreședintele ANI, a precizat că „Agenția Națională de Integritate este o instituție matură, cu procese de lucru consolidate și care beneficiază de personal bine pregătit profesional”, reiterând, totodată, angajamentele asumate în scopul asigurării unui climat de integritate în ceea ce privește exercitarea funcțiilor și demnităților publice în România, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.