Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Funcţionarii au protestat la Guvern

Bucureşti: Funcţionarii au protestat la Guvern

DISTRIBUIȚI

137072  – 27052015  În jur de 1.500 de angajaţi din administraţia publică au protestat miercuri, la sediul Guvernului, cerând salarii mai mari sau aplicarea Legii salarizării unitare: Ei au ameninţat cu greva generală, dacă Executivul nu începe în două săptămâni negocierile pentru soluţionarea revendicărilor.

La protestul organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), care a durat aproximativ două ore, sindicaliştii au cerut demisia Guvernului Ponta, acuzând Executivul că nu şi-a ţinut promisiunile făcute în campania electorală şi că nu a aplicat niciodată Legea salarizării unitare, care ar fi însemnat creşteri salariale şi pentru funcţionarii din administraţia publică locală, potrivit Realitatea TV.

Sindicaliştii au încercat să atragă atenţia guvernanţilor asupra veniturilor mici pe care le au, afişând banere pe care au scris: „Scuzaţi-ne că lucrăm în cultură! Studii superioare, vechime maximă, salariul 1.068 lei lunar”, „Contabil şef cu U.A.T. – 1.068 lei”, „Salarii decente şi în administraţia locală”, „Stop discriminării salariaţilor” şi „Vrem salarii decente”.

Angajaţii din administraţia publică locală au scandat „Demisia”, „Jos Guvernul Ponta”, „Mincinoşii”, „Hoţii”, „Banii de la hoţi, înapoi la toţi” şi l-au acuzat pe ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, că şi-a trădat colegii şi că, deşi a plecat de la mişcarea sindicală în poziţia pe care o ocupă acum, a solicitat sancţionarea sindicaliştilor care au făcut grevă generală de o zi în 30 aprilie.

Liderii sindicali au făcut apel la solidaritate şi unitate şi au cerut protestatarilor din Piaţa Victoriei ca pentru următoarea acţiune de protest să discute cu toţi colegii lor, pentru a-i convinge să iasă în stradă şi să-şi apere drepturile.

Sindicaliştii au mai solicitat ca toate confederaţiile sindicale să se unească şi să protesteze în acelaşi timp, pentru că astfel Executivul ar putea să înceapă să ia măsuri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.