Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele decide săptămâna viitoare in problema viitorului şef al DIICOT

Bucureşti: Preşedintele decide săptămâna viitoare in problema viitorului şef al DIICOT

DISTRIBUIȚI

136714 – 13052015 –  Intrebat daca a analizat documentele trimise de CSM privind candidatura lui Daniel Horodniceanu pentru sefia DIICOT, presedintele Klaus Iohannis a confirmat primirea lor, anuntand ca o decizie in privinta numirii sau nu a lui Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT va fi luata saptamana viitoare: „Voi lua o decizie saptamana viitoare si va voi spune atunci”, a adaugat seful statului, precizand ca este multumit de materialul ce i s-a pus la dispozitie de catre Consiliul Suprem al Magistraturii, potrivit Hotnews.ro.

Iohannis a cerut CSM stenograma interviului dat de Daniel Horodniceanu, procurorul propus de ministrul Justitiei pentru functia de sef al DIICOT, dupa ce in spatiul public au inceput sa circule informatii referitoare la modul de desfasurare a  acestuia.

In interviul de saptamana trecuta sustinut la CSM, Oana Haineala l-a acuzat pe Horodniceanu de autoplagiat, aratand ca acesta a folosit in prezentarea din fata CSM argumente din lucrari mai vechi ale sale fara sa le atribuie. Replica lui Horodniceanu a fost „Pe mine insumi?”.

CSM a dat aviz pozitiv lui Daniel Constantin Horodniceanu pentru sefia DIICOT. Avizul CSM pentru Horodniceanu (propus de ministrul Justitiei) este consultativ, presedintele Klaus Iohannis fiind cel care va lua decizia finala.

Pe 9 aprilie, ministrul Justitiei a anuntat ca l-a propus pe Daniel-Constantin Horodniceanu, sef DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi, pentru functia de procuror sef al DIICOT. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.