Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: S-a rupt lanțul de iubire

București: S-a rupt lanțul de iubire

DISTRIBUIȚI

 136625 – 08052015  – Președintele Klaus Iohannis și-a arătat nemulțumirea față de anumite activități ale Guvernului din ultima vreme în cadrul unei declarații de presă, fiind prima oară când aduce critici dure Cabinetului Ponta. Referindu-se la implementarea cardului de sănătate, Iohannis a precizat că Guvernul a pregătit prost acest lucru, mii de români având de suferit, și a subliniat că va vorbi cu Ponta pe această temă.

Apoi, președintele s-a referit la lupta anticorupție și la recenta vizită în țările arabe a prim-ministrului. ”Sunt două lucruri pe care vreau să le subliniez. Primul, lupta anticorupție trebuie să continue în toată forța și cu toată forța (referitor la încercarea de a modifica unele prevederi ale Codului Penal). Aceste modificări sunt neavenite, am o părere foarte proastă față de aceste modificari. Nu sunt de acord cu ele”. Despre Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), Iohannis a spus că și-a dovedit utilitatea, dar trebuie să ajungă în faza de finalizare. ”Noi credem că este realist ca acest mecanism să se finalizeze până la sfârșitul mandatului Comisiei Europene”.

Despre vizita premierului în țările arabe, președintele a puncat: ”Prim-ministrul Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia, m-a informat după ce a revenit în țară că a fost acolo și că a avut niște discuții senzaționale. Este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui. În momentul de față nu avem consultări săptămânale, avem consultări în formate politice și consultări ocazionate de anumite evenimente specifice. Relația noastră este exact o relație așa cum am definit-o la începutul mandatului: o relație instituțională, cu sincopele de rigoare”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.