Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Senat: Votul în cazul Şova va fi reluat

Bucureşti: Senat: Votul în cazul Şova va fi reluat

DISTRIBUIȚI

137056  – 27052015 – Senatorii din Comisia Juridica au decis reluarea votului in cazul social-democratului Dan Sova, privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a fostului ministru al Transporturilor. Decizia vine dupa o sedinta de aproximativ doua ore a senatorilor juristi, care a avut loc miercuri dimineata, potrivit Ziare.com.

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, liberalul Catalin Boboc, s-a aratat nemultumit de decizie, acuzand PSD ca foloseste majoritatea pentru a da cursul dorit.

„O astfel de procedura nu am vazut si nici n-am mai auzit. Ce pot sa spun e un lucru foarte simplu: PSD – nu conteaza daca cu argumente sau fara argumente care se sustin – foloseste majoritatea pe care o au pentru a aborda astfel de subiecte dupa cum le convine”, a declarat liberalul.

Acesta a precizat ca social-democratii au vrut „de la bun inceput” reluarea votului in cazul Sova, aratand ca „era o sitautie similara dlui Valcov, care si-a dat demisia”.

De asemenea, Catalin Boboc a fost intrebat daca se va relua si audierea lui Dan Sova in Comisia Juridica.

„Pot sa repet ce am auzit explicandu-se in comisie. Nu inteleg cum sa reluam o procedura care s-a desfasurat absolut regulamentar, pe care nu a contestat-o nimeni. E o chichita, o gaselnita a PSD, modalitatea prin care mai lungeste lucrurile. Pe de alta parte, vrea sa mearga spre un rezultat pe care si l-au propus”, a afirmat presedintele Comisiei Juridice.

„Numarul de voturi necesare e mai mic acum. Acolo vor sa ajunga, sunt convins. In Comisia Juridica ne bazam pe argumente”, a adaugat Catalin Boboc.

Acesta a precizat ca decizia de miercuri va fi transmisa Biroului Permanent al Senatului, acest lucru putand fi facut chiar in cursul dupa-amiezii: „Asta tine de noi si putem face”.

„Cei de la PSD sunt mai multi, sunt si mai destepti”, a mai spus senatorul PNL.

Nu in ultimul rand, intrebat daca exista posibilitatea ca votul sa nu fie reluat pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, Catalin Boboc a precizat: „Doamne fereste, n-ar fi motive, n-ar exista motive, nu vad de ce”.

Cazul Sova trebuia discutat, luni, de conducerea Senatului, insa el a fost amanat, presedintele Calin Popescu Tariceanu explicand ca senatorii si-au luat liber cu ocazia Rusaliilor catolice.

Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca hotararea Senatului prin care a fost respinsa avizarea arestarii preventive a lui Dan Sova a fost neconstitutionala, Biroul Permanent a decis ca se va reuni si va transmite o pozitie oficiala Comisiei Juridice, in acest caz-premiera pentru Parlamentul Romaniei, senatorii juristi fiind cei chemati sa analizeze situatia si sa decida daca votul in cazul cererii de avizare a arestarii preventive a lui Dan Sova trebuie reluat sau nu.

Social-democratii sunt cei care au sustinut o reluare a votului, in timp ce a doua varianta ar fi fost o reinterpretare a hotararii Senatului dupa primul vot. Senatorul PSD Ioan Chelaru spunea ca „drumul de urmat este probabil un nou vot”.

Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova a fost publicata, pe 11 mai, in Monitorul Oficial. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.