Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sindicatul Funcționarilor publici cere demisia Ministrului delegat pentru Dialog Social

București: Sindicatul Funcționarilor publici cere demisia Ministrului delegat pentru Dialog Social

DISTRIBUIȚI

136876 – 20052015 – Sindicatul Național al Funcționarilor Publici cere premierului Victor Ponta să îi demită pe Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, pe care îl consideră  direct responsabil de “lipsa consultǎrii angajaților din administrația publicǎ, prin organizațiile sindicale, anterior apariției acestor acte normative care au creat aceastǎ dezordine legislativǎ”.

SNFP, organizație sindicalǎ ce reunește funcționari publici și personal contractual din administrația publicǎ centralǎ și localǎ, recomandǎ tuturor funcționarilor publici din Romȃnia sǎ sprijine și sǎ participe la toate formele de protest organizate ȋn aceastǎ perioadǎ ȋn apărarea drepturilor lor.

Cu aceste proteste avem ȋn vedere repoziționarea importanței funcționarilor publici ȋn atenția guvernanților și urmărim sǎ conștientizǎm reprezentanții Guvernului cǎ o țarǎ nu poate progresa decât cu un corp de funcționari publici profesionist, obiectiv ȋn aplicarea legii și independent din punct de vedere financiar”, susține sindicatul.

Având ȋn vedere interesul public, colectiv, dar și individual pentru care protestează, SNFP face apel la înțelegerea populației fațǎ de greutățile pe care le întâmpinǎ ȋn calitatea de funcționari publici ai statului romȃn și fațǎ de diferitele acțiuni de protest, inclusiv greviste, pe care le vor derula.

           Revendicările SNFP privesc Intervenția Guvernului ȋn modificarea Legii 71/2015 – pentru aprobarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului plǎtit din fonduri publice ȋn anul 2015, precum și alte mǎsuri ȋn domeniul cheltuielilor publice -, prin corectarea salarizǎrii pe aceleași funcții publice la nivel de angajator și pentru toatǎ administrația publicǎ din Romȃnia; Deblocarea acordǎrii sporurilor specifice, dar și deblocarea acordǎrii tichetelor de masǎ și a voucerelor de vacanțǎ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.