Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Poliţia verifică exporturile în Portul Constanţa

Constanţa: Poliţia verifică exporturile în Portul Constanţa

DISTRIBUIȚI

 136501 – 04052015 –  Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a dispus continuarea acţiunii de verificare a legalităţii mărfurilor transportate în Portul Constanţa, în scopul prevenirii activităţilor ilicite care afectează atât veniturile bugetare, cât şi mediul concurenţial. Anul trecut, acţiunile desfăşurate de poliţişti, în Portul Constanţa, au dus la creşterea cu 20% a exporturilor fiscalizate, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare şi ieşire din România a mărfurilor de orice fel, este Portul Constanţa, care prin infrastructura pe care o deţine permite companiilor multinaţionale, specializate în comerţul cu produse autohtone (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice) să tranzacţioneze extern mărfurile achiziţionate pe teritoriul ţării noastre.

Începând cu data de 4 mai a. c., efective din cadrul Poliţiei Române acţioneză în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

Activităţile se desfăşoară în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre – Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa.

Echipele de control scanează documentele însoţitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar către societăţile furnizoare. Această activitate are rolul de a combate activităţile economice ilicite, de a asigura un mediu concurenţial corect şi de a proteja interesele economice ale statului şi ale cetăţenilor.

Totodată, în baza analizelor de risc, sunt efectuate verificări directe pentru a se stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.

La acţiune participă poliţişti de la toate structurile Poliţiei Române care acţionează   conform competenţelor de linie. De asemenea, pentru desfăşurarea activităţilor, alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost detaşaţi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie.

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi acţiuni, în Portul Constanţa, poliţiştii au verificat peste 78.600 de transporturi de mărfuri (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice, produse alimentare şi nealimentare) şi peste 36.200 de firme destinatare ale transporturilor, fapt ce a dus la o corectă înregistrare a exporturilor fiscalizate efectuate, constatându-se astfel o creştere cu 20% a acestora, faţă de perioada similară a anului anterior, se mai arată în comunicat. -. PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.