Acasă Anchete Interne Creștere semnificativă a numărului de infracțiuni descoperite la intrarea în țară, în...

Creștere semnificativă a numărului de infracțiuni descoperite la intrarea în țară, în primul trimestru

DISTRIBUIȚI

168520 – 10042023  – Rutele cel mai des folosite pentru introducerea mărfurilor contrafăcute în România sunt China-România (pe mare) și Turcia – Bulgaria – România (pe uscat), arată analiza activității la frontiera României în primul trimestru al anului, constatându-se o creștere cu 140% a activității infracționale, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, în special pe sensul de intrare în țară.

Cele mai multe cazuri au fost depistate la frontiera româno-bulgară, în zona de competenţă a ITPF Giurgiu, fiind vorba de produse aduse din Turcia, pentru România sau ţări din vestul Europei.

Potrivit Poliției de Frontieră, în cele 271 fapte de natură infracţională descoperite în perioada ianuarie – martie a.c. la granița României au fost implicați, preponderent, cetățeni români, turci, bulgari și ucraineni.

Din cazuistica înregistrată, s-a constatat că produsele cel mai frecvent falsificate sunt cele cu valoare adăugată mare şi o rată ridicată a vânzărilor (produse cosmetice, jucării, textile, încălţăminte sport, ceasuri).

Cosmeticele și parfumurile (63.500 bucăţi) deschid lista produselor contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate care urmau să ajungă în România, urmate de îmbrăcămnte (59.000 articole), jucării (17.500), încălțăminte (12.800 perechi) și produse de marchinărie (2.000 articole).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.