Acasă Politic Timiş: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a fost reţinut

Timiş: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

136700 – 13052015 –  Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni (PNL), prins in flagrant in timp ce lua 20.000 de lei mita, a fost retinut, marti seara, in urma audierilor. Potrivit unor surse judiciare, Ionesie Ghiorghioni, nu a facut declaratii in fata procurorilor, astfel ca acestia i-au prezentat acuzatiile și au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Ghiorghioni si pe cel al nepotului acestuia, cerând judecătorilor arrest preventive.

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin a spus ca este victima unei inscenari: „Totul e o inscenare, nu este vorba de bani pentru contracte. Sa vina cineva sa spuna daca eu am cerut cuiva vreun ban”, a spus vicepresedintele CJ Caras-Severin.

Ionesie Ghiorghioni a fost prins in flagrant, marti, de procurorii DNA, in timp ce lua mita 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind pusi intr-o revista, conform unor surse judiciare.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, marti au avut loc sase perchezitii in Resita si in alte localitati din judetul Caras-Severin, din care una la sediul unei institutii publice, iar restul la locuintele unor persoane.

Cercetarile sunt facute intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

Vicepresedintele Ionesie Ghiorghioni a fost prins in flagrant delict in timp ce lua mita 20.000 de lei chiar in biroul sau, banii fiind pusi intr-o revista care i-a fost data lui Ghiorghioni de catre un om de afaceri. In schimbul banilor, vicepresedintele CJ Caras-Severin trebuia sa inlesneasca omului de afaceri atribuirea unui contract.

De asemenea, surse judiciare au declarat ca cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o transa din suma totala ceruta de Ghiorghioni de la omul de afaceri pentru incredintarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Ionesie Ghiorghioni a pretins 10% din valoarea unor contracte de intretinere de drumuri de la CamandImpex Resita, firma cu care CJ avea contracte din 2013, transele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de catre reprezentantii societatii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.