Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Atenţionare de la MAI

Bucureşti: Atenţionare de la MAI

DISTRIBUIȚI

137597  – 16062015 – În contextul atenţionărilor de ploi torenţiale şi inundaţii, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a cerut inspectoratelor județene ale IGSU să se pregătească pentru intervenții, având în vedere avertizările de fenomenele hidro-meteo periculoase – inundaţii cauzate de viituri.

MAI a cerut și autorităţilor locale să ia măsuri de prevenire a posibilelor accidente (prăbușiri de copaci sau panourilor de afişaj stradal, afectarea rețelelor electrice) sau pagube produse de vântul puternic. În ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase, s-a intervenit în 3 localităţi din judeţele Olt şi Suceava pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor şi pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil.

De astăzi, de la ora 12.00, a intrat în vigoare o atenţionare meteorologică cod galben de ploi torenţiale, instabilitate atmosferică accentuată şi vijelii pentru 27 de judeţe din nordul, estul şi centrul ţării. Potrivit acestei atenţionări, cantităţile de apă vor putea depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Totodată, până la ora 16.00, este în vigoare atenţionarea hidrologică cod galben de inundaţii, care vizează scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri din bazinele hidrografice ale judeţelor Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.