Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Proiectul privind egalitatea de şanse, aproape de legiferare

Bucureşti: Proiectul privind egalitatea de şanse, aproape de legiferare

DISTRIBUIȚI

137598  – 16062015 – Proiectul de lege privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați a primit raport favorabil în ședința comună a Comisiilor pentru muncă și pentru egalitate de șanse din Camera Deputaților, potrivit unui comunicat al iniţiatorului proiectului de lege, deputatul Ana Birchall.

Prin adoptarea propunerii legislative se va introduce în legislație principiul, existent și în directivele europene, plății egale pentru munca de valoare egală.  Acest  principiu  va  avea ca  efect  eliminarea cazurilor  dediscriminare salarială în funcție de gen din societatea românească.

„Mulțumesc  colegelor  și  colegilor  mei  din  Comisiile  pentru muncă și  pentru  egalitate  de șanse  din  Camera  Deputaților,  care,  astăzi,  au  dat  un  raport  favorabil  proiectului  meulegislativ  privind  egalitatea  de  șanse  și  de  tratament  între  femei  și  bărbați,  proiect  cere glementează asigurarea unui mediu echitabil și șanse egale pentru femei și bărbați pe piața muncii din România. Am susținut în comisii necesitatea adoptării acestui proiect legislativ și mă bucur că membrii celor două comisii întrunite în ședință comună au votat în favoarearaportului de adoptare”, a declarat Ana Birchall.

„Consider  că trebuie să depunem toate eforturile pentru a asigura un mediu echitabil  și șanse egale în societate pentru femei și bărbați, acesta fiind principalul motiv pentru care am ales să inițiez această propunere legislativă. Femeile din România au nevoie, fără îndoială, de reglementările acestei inițiative legislative pentru a beneficia de aceleași șanse de promovare ca  bărbații  și  pentru  a  beneficia  de principiul  european al  plății  egale  pentru  munca de valoare egală. Este un proiect la care țin, nu doar pentru că sunt o reprezentantă a femeilor și o susținătoare a Convenției de la Istanbul, dar și pentru că aplicarea unui număr cât mai mare din recomandările  europene sau din  modelele altor  state  membre UE poate contribui  la îmbunătățirea vieții femeilor din România”, a susținut deputatul PSD. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.