Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CCR: Al doilea vot în cazul Şova este constituţional

Bucureşti: CCR: Al doilea vot în cazul Şova este constituţional

DISTRIBUIȚI

137823 – 24062015 – Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca al doilea vot dat de Senat in cazul cererii DNA de arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova a fost constitutional, au declarat surse citate de televiziunile de stiri.

Dan Sova nu a putut fi prezentat instantei pentru a fi arestat preventiv, Senatul respingand cererea de ridicare a imunitatii, iar procurorii dispunand punerea acestuia sub control judiciar.

La inceputul lunii iunie, Senatul a votat a doua oara cererea de ridicare a imunitatii lui Dan Sova in dosarul Turceni-Rovinari, dupa ce prima hotarare a Senatului fusese declarata neconstitutionala.

PNL a contestat si a doua hotarare la CCR, reclamand ca nu mai trebuia dat un vot de catre Senat, ci doar sa fie reinterpretat cel dat prima oara, in acord cu Constitutia.

De data aceasta au fost 72 de voturi impotriva, 66 pentru si doua anulate, Sova ramanand astfel cu imunitatea.

La 25 martie, in plenul Senatului, dintre cele 151 de voturi exprimate faţă de cererea DNA de arestare a lui Dan Sova au existat 79 de optiuni pentru, 67 impotriva, iar cinci dintre voturi au fost anulate, insa s-a invocat o lipsa de majoritate absoluta asa ca rezultatul nu a fost luat in considerare.

CCR a aratat, in luna aprilie, ca hotararea initiala a Senatului de respingere a solicitarii DNA a fost neconstitutionala. Chiar daca numarul senatorilor care au votat in favoarea arestarii preventive depasea pragul cerut de Constitutie, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a decis contrariul, aplicand prevederile regulamentului Senatului, neconstitutional la acea data, modificat intre timp. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.